Telesur schenkt zonnepanelen aan Apetina en Tepu

546

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft een aantal zonnepanelen verstrekt aan de dorpen Apetina en Tepu. Hiermee hoopt het bedrijf ingespeeld te hebben op de electriciteitsbehoefte in deze gebieden. Voor het telecommunicatiebedrijf is het een bijzonder moment om naast de commerciële activiteiten de gemeenschap te gedenken.

Directeur Mike Antonius geeft aan, dat zijn bedrijf de afgelopen jaren bezig is geweest om communicatievoorzieningen te treffen over het gehele land. De eerdergenoemde dorpen staan ook op de lijst. Volgens Antonius zijn er nog 5 leefgemeenschappen die dergelijke voorzieningen moeten krijgen. Het is om diverse redenen vrij uitdagend zegt de Telesur-topman, maar aan de opdracht van de regering om het binnenland te ontsluiten wordt onverkort verder gewerkt. Tepu krijgt 36 panelen van 180 watt terwijl Apetina de beschikking krijgt over 40 panelen van elk 175 watt inclusief alle toebehoren.

Kim van Zichem, coordinator van het Bureau Volkscontacten die namens de dorpen de zonnepanelen in ontvangst heeft genomen sprak zijn dankbaarheid uit aan het adres van de directie van het communicatiebedrijf. Voor de plaatselijke bevolking zal de beschikking over elektriciteit een enorme opluchting zijn.