2-jarige peuter omgekomen bij woningbrand

893
070829-N-4965F-015

Op maandag 11 juni is de 2-jarige peuter Itamar Maxwell bij een woningbrand aan de Oewanestraat om het leven gekomen. Bij aankomst van de politie werden twee woningen die op het perceel stonden in lichterlaaie aangetroffen.

De voorste woning werd bewoond door familie M., onder wie een vader, een moeder en zes kinderen. In de achterste woning verbleef mevrouw S.O. met haar vier kinderen. Volgens verklaring S.O. was ze in diepe rust. Op een bepaald moment werd ze door haar oudste zoon wakker gemaakt met de mededeling dat de voorste woning in brand stond.

Ze alarmeerde de vrouw van de voorste woning die op dat moment allen met haar kinderen thuis was. Het vuur sloeg snel om zich heen, waardoor ook de achterste woning vlam vatte. Zij en haar kinderen verlieten de woning en konden niets meer uit het huis redden.

De bewoonster van het voorste huis kon slechts zichzelf en vijf kinderen in veiligheid brengen. Itamar, het jongste kind kon zij niet meer redden, waardoor het jongetje omkwam in de vlammenzee. De moeder liep brandverwondingen op en is ter plaatse door het ambulance team behandeld.

De woningen waren geheel in hout opgetrokken en op het elektriciteitsnet aangesloten. Geen van beide woningen waren tegen brand verzekerd. De ingeschakelde brandweer bluste het vuur en stuitte op het verkoold lijkje. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De politie van Flora heeft het onderzoek in deze zaak overdragen aan de recherche van Paramaribo.