Brug Tout Lui Faut kanaalweg opgeleverd

904

“We zijn vandaag hier bijeen om een goed herstelde brug aan u als gemeenschap over te dragen”. Dit zei de districtscommissaris (dc) Audrey Hankers van Wanica Zuidoost op vrijdag 22 juni bij de oplevering van de brug aan de Tout Lui Faut kanaalweg, in het district Wanica.

De houtenbrug, die in eerste instantie fungeerde als een hulpbrug, is aangepakt vanwege het woningbouwproject in de omgeving. Volgens de dc is de mens de belangrijkste natuurlijke hulpbron en moeten we investeren in wat we zelf beheren. De minister van defensie Ronni Benschop, die aanwezig was tijdens dit heugelijk feit, drukte de bewoners op het hart de brug te koesteren en erop toe te zien dat er geen zware trucks over zullen rijden. De bewindsman die verder aangaf een hele goede werkrelatie met de dc te hebben, vroeg ook aan de bewoners hun ondersteuning te blijven geven om het district verder op te trekken. De buurtbewoners, die zich mobiliseerden en naar de dc toe stapten, zijn ontzettend blij met de oplevering van deze brug. Volgens hen was de brug op een bepaald moment onveilig. De werkzaamheden van de brug duurden ongeveer 4 maanden.