Chinese ambassade schenkt US$10.000 in de vorm van hulpgoederen aan NCCR

579

De Chinese ambassade overhandigde hulpgoederen ter waarde van US$ 10.000 aan het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Op vrijdag 22 juni 2018 vond de symbolische overdracht plaats van de goederen die over 210 pakketten worden verdeeld. Kolonel Jerry Slijngaard mocht in bijzijn van de directeur Algemene en Consulaire Zaken van Buitenlandse Zaken, Luziano Truideman, deze geste in ontvangst nemen uit handen van de Chinese zaakgelastigde, Song Chenmao.

Truideman vertegenwoordigde de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle. “These kind of gestures consolidates and cements this relationship” bracht hij een woord van erkenning uit namens de minister. Volgens de Chinese zaakgelastigde staat de ambassade altijd klaar om te helpen. Kolonel Slijngaard, coordinator van het NCCR, zegt dat deze pakketten bestemd zullen worden voor de mensen in de dorpen die in de afgelopen periode getroffen zijn.