9-jarige jongen in zwembad verdronken

753

De 9-jarige Yorks, Resileano is op zaterdag 24 juni verdronken in een zwembad in het ressort Nieuwe Haven.

Een familielid dat aanspreekbaar was, verklaarde dat het slachtoffertje op een feest was met zijn moeder en de rest van het gezin. Na het eten begaven enkele kinderen onder wie het jongetje zich naar het zwembad. Volgens een getuige liep Resileano naar de springplank en sprong het water in. Op een gegeven moment begon het te regenen en gingen de kinderen uit het bad. Een ander minderjarig meisje dat in de directe omgeving van het bad was keek naar de kinderen die uit het bad klommen en zag dat er iemand op de bodem lag van het zwembad. Het jongetje is uit het water gehaald en gereanimeerd, echter zonder succes. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie.