20-jarige Rinato laat leven door 12000 volt hoogspanningskabel aan te raken

5146

De 20-jarige Rinato Moesa is op woensdag 27 juni door een 12000 volt hoogspanningskabel geëlektrocuteerd. De politie van flora kreeg de melding en troffen ter plaatse een manspersoon hangend in de bak van een hoogwerker aan die het leven heeft gelaten. Het gaat om de 20-jarige Rinato Moesa.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer dat werkzaam was bij een aannemingsbedrijf, samen met andere collega’s, werkzaamheden uitvoerde op het dak van een pand aan de Duisburglaan.
Na schaftijd zouden de mannen weer aanvangen met de werkzaamheden. De eerste medewerkers werden door Rinato via een hoogwerker naar het dak gebracht. Het slachtoffer dat het mechanisme bediende zou terug naar beneden gaan om twee andere collega’s op te halen om die naar het dak te vervoeren.

Hij zou naar zeggen van de overige medewerkers hebben geroepen naar hun of ze willen zien dat hij de hoogspanningskabel aanraakt. Bij die gelegenheid bracht hij de hoogwerker naar de richting van een 12.000 volt hoogspanningskabel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en strekte zijn arm uit naar de kabel om die vast te pakken, met het voor hem noodlottige gevolg.
Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslaggenomen.
De politie van Flora onderzoekt de zaak verder.