Jeugdigen aangehouden die gestolen goederen via Things voor Sale aanboden

692

Een aangever deed op zaterdag 24 juni aangifte bij de politie van Uitvlugt van diefstal van onder andere de zijspiegels van zijn voertuig. De aangever bezocht de zelfde dag de pagina van Things for sale op Facebook en merkte dat iemand zijspiegels ten verkoop aanbood, gelijkende op de zijspiegels van zijn voertuig. Hij reageerde op het artikel en maakte een afspraak met de aanbieder om de zijspiegels te bezichtigen. De man herkende de zijspiegels als te zijn van zijn voertuig.

Hij gaf aan de bieders door dat hij niet voldoende geld bij zich had. Hij vroeg de jongemannen om hem in de gelegenheid te stellen om het geld te halen. De benadeelde verliet de plaats en nam direct contact op met de politie die gelijk ter plaatse verscheen. Sadrino.B 16 jaar, Gianni.B 28 jaar en de 16-jarige Ignacio.B werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau ter voorgeleiding.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn deze jongemannen in verzekering gesteld.
Vanwege de jeugdige leeftijd van Sandrino en Ignacio zijn zij ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie.