Multiculturaliteit staat centraal bij volksreceptie Keti Koti

602

Blaka Rowsu” galmt de krachtige stem van de zangeres van de Duta Watjana ensemble. De Surinaamse van javaanse afkomst, krijgt de aanwezigen zover om al swingende mee te zingen. Energieke dansende chinese jongeren tonen ingestudeerde danspasjes met een brede glimlach. Ook volgt er een susa opvoering van de dansgroep Okobua en een krachtige boodschap over het leerproces dat ieder mens moet ondergaan. Een spectaculair optreden van de artiesten Enver Panka en Poppe brengt de aanwezigen terug naar de periode van slavernij. Deze artiesten nemen ook de boodschap van hoop voor de toekomst mee in hun optreden.

Deze en andere opvoeringen van verschillende culturele groepen maken de avond een waar spektakel. In verband met de viering van 155 jaar Keti Koti is er een volksreceptie gehouden op het onafhankelijkheidsplein. Henk Herrenberg, voorzitter van de organiserende commissie, riep in zijn toespraak de Surinaamse samenleving op om de vreedzaamheid binnen de samenleving te bewaren. Wij hebben volgens Herrenberg geen plek voor excessen in onze samenleving.

Minister Noersalim van Binnenlandse zaken bracht in herinnering dat dit het tweede markant moment is voor dit jaar op het plein. Hij opperde een immigratiedag, waarbij alle immigranten die naar ons land kwamen worden herdacht, voor. Het is een lust om de multiculturaliteit bij elkaar te zien volgens de minister.