Keti-Koti groots gevierd in het district Coronie

713

In verband met 155 jaar Dag der Vrijheden werden er op zondag 1 juli 2018 in het district Coronie verschillende activiteiten georganiseerd door het Commissariaat en de Manspasi Commissie.

Allereerst zijn er geestelijke leiders voorgegaan in gebed. Vervolgens werd er een krans gelegd bij de herdenkingsboom te Friendship, herdenkingboom Revo-Park en het standbeeld van Tata Colin, welk ook werd aangekleed. Hier werden er toespraken gehouden door de Districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi en verschillende aanwezigen.

De DNA leden Cleo Gonsalves Jardin de Ponte en Joan Wielzen hebben ook een boodschap gericht tot de aanwezigen met betrekking tot de ontwikkeling , saamhorigheid en eenheid in Coronie. In de middaguren vond er in samenwerking met de organisatie Give Back To Cosu een Prodo waka plaats, vanuit Avanaisa’s Place naar het Commissariaat. De Districscommissaris had ook een boodschap voor de bevolking van Coronie . Hij wil dat er meer samen gewerkt moet worden om Coronie op te bouwen en dat hij open staat voor al het positieve. Ook wenste hij de Coroniaanse gemeenschap een swit manspasi toe . In de middaguren waren er culturele optredens waaronder: opvoering van TOTSCHA dansers en Loaded Kingz , kotoshow en een zangoptreden onder leiding van Gladys Blijd.

Tot 19.00 uur werd er door het goed opgekomen publiek de benen losgegooid op de tonen van de muziekformatie Co & Friends. Dankzij de massale ondersteuning van de bevolking en diverse donateurs binnen en buiten Coronie werd de dag op een waardige manier herdacht en gevierd.