Dronken autobestuurder rijdt 11-jarige jongen aan

603

De 11-jarige Rosinio Djantana is op zaterdag 30 juni door een dronken autobestuurder aangereden aan de Meursweg.

De politie van bureau Rijsdijk trof bij aankomst de 11-jarige Rosinio liggend op de langs de weg lopende berm aan. De autobestuurder is na de aanrijding doorgereden en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Rocinio liep samen met een familielid aan de linkerzijde van de langs de weg lopende berm toen hij werd aangereden. Het jongetje is met een zware verwonding aan het hoofd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is voor medische behandeling opgenomen in de ziekeninrichting.

Terwijl de wetsdienaren bezig waren met het onderzoek kregen zij een tip dat de vermoedelijke autobestuurder zich op zijn werkplaats bevond. De sterke arm deed de plek aan en trof de 44-jarige autobestuurder Marciano T. aan die bezig was bloedsporen weg te wassen van het voertuig. In eerste instantie ontkende hij iemand te hebben aangereden, maar kwam later op zijn verklaring terug. Doordat de bestuurder het slachtoffer in hulpeloze toestand achterliet en vermoedelijk onder invloed heeft deelgenomen aan het verkeer, is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.

De politie van ressort Rijsdijk heeft het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de verkeersunit van regio Midden.