Minister Pengel Bezoekt werkzaamheden Dalian IV-project

634

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), bracht een veldbezoek aan diverse werkzaamheden binnen het Dalian 4 project. Deze bestaat onder andere uit de bouw van een nieuwe brug over het Saramaccakanaal ter hoogte van Beekhuyzen, de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de J.F. Kennedy Highway en de Martin Luther Kingweg en verder ook de asfaltering van de Martin Lutherkingweg (7km), strekking Meursweg tot de Water Hyacintsraat. Het ligt in de bedoeling dat er 130 kilometer aan wegen aangelegd wordt en waar nodig rehabilitatie werkzaamheden verricht zullen worden.

Waard te vermelden is dat er niet alleen asfaltwegen bij het project zijn opgenomen, maar ook een bestratingsproject. Voor wat de asfaltering van de Martin LutherKingweg betreft gaat het om de rehabilitatie van een 7 km verhardingsweg die 8.2 meter breed is voor 2 rijstroken terwijl er aan 1 kant van de weg een rijwielpad van 3 m komt te staan. Volgens planning worden deze werkzaamheden na 9 maanden opgeleverd. Voor wat het onderdeel van de brug in aanbouw te Beekhuyzen betreft heeft het een tweedelig doel. Volgens minister Pengel moet het gaan dienen als een extra brugverbinding over het Saramaccakanaal waardoor er een betere verdeling zal zijn voor de doorstroom van het verkeer. Het ligt in de bedoeling dat de brug in het eerste kwartaal van 2019 afgerond wordt. Gelet op de brug, heeft die bij hoogwater een doorvaar hoogte van 5 meter. De brug is 2x 3.60 m breed terwijl er ook een looppad voor voetgangers van 1,5 meter komt te staan. Er zal ook een rijwielpad komen van ruim 2 meter. De verbindingsweg tussen de Martin Luther Kingweg en de J.F. Kennedy Highway die de minister ook bezocht, zal bestaan uit 2 rijstroken van elk 3.6 meter terwijl de weg totaal 10 km wordt. De oplevering van dit project is gepland voor het jaar 2020. Gelet op het doel van deze verbindingsweg heeft het volgens minister Pengel te maken met een betere doorstroom van het verkeer dat vanuit het zuiden naar Paramaribo gaat.