In gebruik name nieuwe politieboot

738

De inaugurele vaart van de nieuwe politieboot heeft plaatsgevonden. Dit gebeurde op donderdag 5 juli 2018 in het district Commewijne. Het vaartuig dat gedoneerd is door de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V aan het Korps Politie Suriname (KPS), zal ingezet worden om controle uit te oefenen op zowel de rivier alsook de zee en vissersvaartuigen.

Glenn Fernand, Regio Commandant Oost van het KPS geeft aan dat de controle overwegend langs de dorpen aan de rechteroever van de Commewijnerivier, de Surinamerivier en het Braamspunt zal plaatsvinden. “Na intensieve inspanningen is het gelukt om een politieboot in de vaart te krijgen met betrekking tot de controle op de rivier. Terwijl we zo bezig waren werden we geconfronteerd met dat van de zee piraterij, waarna bleek dat de behoefte er degelijk bestond om een zeewaardige boot te hebben om ook de controle op zee uit te oefenen”, stelt de regio commandant.