Team Gumbs winnaar viertallen sessie te DSB

486

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) continueerde afgelopen maandagavond met een viertallen speelsessie in de kantine van DSB. Er waren acht bridgers aanwezig en er werden twee sessies van steeds tien boards gespeeld.

Het geheel had een vlot en sportief verloop op de twee wedstrijdtafels. Er hoefde ook geen arbitrage aan te pas te komen en tegen elf uur ’s avonds werd de uitslag bekend gemaakt. Er werd gespeeld tussen Team Gumbs bestaande uit de bridgekoppels Margo Illes-Deekman / Edwin Gumbs & Ramon Razab-Sekh / Ratan Kalka en Team Hermelijn met als nevenparen Jane Harkisoen / Remie Wiratma & Harry Hermelijn / Sandra Clenem. Na de afloop van de eerste ronde van 10 spellen stond Team Gumbs riant voor met 63 – 11 IMP’s en zette Team Hermelijn in de tweede speelronde van nog eens 10 boards alle zeilen bij om de achterstand te kunnen inlopen. Het lukte Team Hermelijn dan ook de tweede sessie te winnen met 38 – 14 IMP, welke resulterende in een totaalscore van uiteindelijk 77 – 49 IMP voor het winnend Team Gumbs. Dit leverde in de tabelscore een eindstand op van 16 – 4 VP’s (WBF Discrete VP Scale for local teams) .

SBB Open Paren Bridge Kampioenschappen op maandag 9 en 16 juli 2018 De Bond organiseert zijn Nationale Open Paren Bridge Kampioenschappen over 2 sessies t.w. op 9 en 16 juli 2018 te DSB. In het verleden zijn er ook wel 3 speelronden of slechts één enkele sessie geweest. De laatste jaren worden twee dagen hiervoor uitgetrokken (2 aparte speelsessies). De winnaars/titelhouders van het vorig jaar zijn Bianca Jubitana en Stephen Harripersad. Uit het overzicht van de laatste tien jaren blijkt dat negen bridgers dit reeds 2 keer hebben gewonnen t.w.: Stephen Harripersad/Bianca Jubitana, Ramon Razab-Sekh/Ratan Kalka, Pieter Sonneveld/Piem Reiziger, Waded Sonneveld-Elias/Raymond Stelk en Philip Issa met resp. Antoine Issa en Jan Willem van der Heijden als partner. Echter won gedurende deze jaren niemand de titel back-to-back en varieerde het aantal deelnemende koppels tussen 6 (in 2014 – WK-periode) en 18 paren.

Dit toernooi is uitsluitend toegankelijk voor de leden van de SBB. De inschrijving hiertoe is gaande en staat nog open bij het secretariaat tot en met 13 juli a.s. Er zal steeds voor drank (koffie, thee, water) en een snack gezorgd worden. Er wordt een beroep gedaan op de bridgers om zich tijdig te registreren en zich goed voor te bereiden hierop.

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SMEsport.