Halve finales Open Jeugddamkampioenschap 2018 afgewerkt

384

De halve finales van het Open Jeugddamkampioenschap 2018 zijn reeds afgewerkt. Aan deze wedstrijden namen 35 jeugddammers van de voorronde en 15 uit Para, Marowijne en Nickerie deel. De grootste groep was afkomstig van JoFeWa (Wanica en Paramaribo).

Er was veel spanning en sensatie bij de jeugddammers verdeeld in de U11 en U14 klasse. Shreya Ragho, de kampioen, speelde remise tegen Amarnath Ramsoeth en Alexander Stuger was hierdoor de onverslagen kampioen. Shreya Ragho versloeg Zoe Stuger die in de voorronde onverslagen kampioen werd, maar nu op de vijfde plaats staat. De bovengenoemde spelers hebben van hun beste zijde laten zien.

In de U14 klasse versloeg Gianni Stuger zijn opponent Arjen Doelarie en werd hij hierdoor in de halve finale onverslagen kampioen. Arjen Doelarie werd semikampioen en Chinaro Matsamilin eindigde op de derde plaats. De top zes speler van zowel de U11 als de U14 gaan door naar de finale. In de U11 klasse zijn dat: Shreya Rhago, Amarnath Ramsoeth, Alexander Stuger, Pranau Mahabier en Zoe Stuger. In de U14 klasse zijn dat de dammers: Gianni Stuger, Arjen Doelarie, Chirano Matsamilin, Shervan Basdewsing, Karan Dhoekie en Aditya Jangalie.

Jongeren Federatie Wanica

Bron: SMEsport.