Twee tieners, de 15-jarige M.P. en de 16-jarige Ch.A. zijn op zondag 1 juli door de politie van ressort Centrum in verzekering gesteld.
De sterke arm speelde in op een melding van een vechtpartij aan de Waterkant, die door de Centrale Meldkamer was doorgegeven. Ter plaatse werden partijen aangetroffen die elkaar ernstige verwondingen hebben toegebracht.

Onderzoek wees uit dat de twee jeugdigen op een bepaald moment een woordenwisseling kregen, die uitmondde in een vechtpartij. M. pakte een fles en bracht haar tegenstaander een slag toe op haar hoofd. Deze liep een snijverwonding op haar voorhoofd op.

Ch. greep naar een scherp voorwerp die uit haar tas was gevallen. Hiermee bracht zij M. steekverwondingen toe ter hoogte van haar linker borst en schouder. Per ontboden ambulance zijn beide meisjes afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. M. was ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen en is voor verdere behandeling verwezen naar de chirurg.

Het scherpe voorwerp is vooralsnog niet gevonden. Zowel M. als Ch. zijn voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor wederzijdse mishandeling in verzekering gesteld.

Gelet op hun jeugdige leeftijd zijn de twee tieners ondergebracht in het cellenhuis te Opa Doeli. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.