2-jarige jongen overleden na aanval Poema

2565

Op maandag 9 juli omstreeks 20.00 uur vond er een ongeval plaats nabij het dorp Bethel in het Poesoe Grunu gebied. De politie van Atjonie begaf zich naar het dorp voor onderzoek. Gebleken is dat een moeder samen met haar vier minderjarige kinderen vanuit het dorp met een boot naar haar kostgrond was gevaren, die ongeveer 20 minuten verwijderd is van hun woonplaats.

Op een gegeven moment was de moeder bezig pepers te plukken toen zij haar zoontje hoorde gillen. Ze rende op het gegil af en zag een Poema, in de volksmond ‘redi tigri’ genoemd, het bos inrennen.

Haar zoontje trof ze badend in zijn bloed aan met verschillende verwondingen aan het hoofd. De moeder plaatste het slachtoffer alsook de rest van de kinderen in de boot en voer naar het dichtstbijzijnde post van de Medische Zending. Een half uur na aankomst overleed het slachtoffer, de 2-jarige Merino Brian Gadden aan de opgelopen verwondingen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie voor de begrafenis.