Bootsman die passagier wilde beroven, verdrinkt in de Marowijne rivier

903

Een bootsman die bekend stond als ‘Jote’ moet in de avond van zondag 8 juli tijdens een worsteling met een passagier ter hoogte van een locatie bekend als ‘Bonjo’ in de Marowijne rivier zijn gevallen en in de diepte verdwenen.

Het gelukte de passagier, die een ondernemer is te Albina, om na het incident met de boot het Veerplein van Albina te bereiken, waarna hij de politie inschakelde. Hij verklaarde aan de politie dat hij vanuit de Franse kant een boot instapte om vervoerd te worden naar Albina. De bootsman, met wie hij alleen in het vaartuig was, vroeg hem 10 Euro voor de oversteek.

Toen zij het Veerplein van Albina dichtbij genaderd waren, moet de passagier geld uit zijn broekzak hebben gehaald om te betalen. Bij die handeling moet bootsman ‘Jote’ terug naar het midden van de rivier zijn gevaren, richting ‘Bonjo’. Daar moet hij de passagier enkele slagen met een ijzeren pijp hebben toegebracht. Onder bedreiging zou het slachtoffer al zijn geld moeten afstaan aan ‘Jote’. Tijdens die handeling moet er een worsteling zijn ontstaan tussen ‘Jote’ en de passagier.

Tijdens die worsteling moet ‘Jote’ met buit en al in de rivier zijn gevallen, waarna hij in de diepte verdween. De passagier/benadeelde voer met de boot naar Albina en stelde de politie in kennis van hetgeen hem overkomen was. Een zoekactie van de politie en de militairen alsook familieleden van ‘Jote’ leverde niet het gewenste resultaat op.

De passagier/benadeelde, die lichte verwondingen heeft opgelopen, is na medische behandeling door de plaatselijke arts heengezonden.

Het lijk van ‘Jote’ werd op dinsdag 10 juli door de Franse politie opgevist en overgedragen aan de politie van Albina. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen. Het vaartuig is hangende het onderzoek eveneens in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.