Zevende verdachte ingesloten in zaak twee doden en één gewonde bij beroving op de Krakaweg

1294

De afdeling Kapitale Delicten heeft op dinsdag 10 juli Jurven B. alias ‘Jur’ aangehouden. Onderzoek wees uit dat Jurven twee van de drie verdachten die betrokken zijn geweest bij de gewapende beroving op de Krakaweg, op donderdag 7 juni heeft vervoerd naar de Afobakkaweg om de latere slachtoffers te observeren. Volgens informatie zouden de slachtoffers goud en geldbedragen vervoeren naar de stad. Na de beroving te hebben gepleegd, reed Jurven met zijn kompanen terug naar de stad.

De 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi lieten hierbij het leven, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug is beschoten door twee gewapende rovers. Zyllavana overleed ter plaatse en Isaak liet op weg naar het ziekenhuis het leven.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Jurven eveneens in verzekering gesteld