SBB Open Paren Bridge Kampioenschappen 2018 van start gegaan

453

De Surinaamse Bridge Bond organiseert zijn Nationale Open Paren Bridge Kampioenschappen 2018 over twee speelsessies t.w. op 9 en 16 juli 2018 in de speelruimte van de kantine van DSB. Dit prestigieus toernooi is inmiddels van start gegaan.

Afgelopen maandag begon de eerste spannende speelsessie. Er doen hieraan 21 leden mee van de Bond verdeeld over 10 paren en de winnaars van het vorig jaar zijn Bianca Jubitana en Stephen Harripersad.

Eerste speelsessie d.d. maandag 9-7-2018 Er werd op de eerste speelavond een scrambled Howell open parensessie gedraaid over 8 ronden van steeds 3 boards (in totaal 24 spellen). Nadat de bridgers welkom waren geheten en de noodzakelijke mededelingen werden gegaan t.a.v. de wedstrijdleiding, arbitrage, speelsysteem , consumptie etc., verliep de speelsessie in een gemoedelijke sfeer, waarbij voor de nodige drank en snacks was gezorgd door het bestuur. Piem Reiziger fungeert als wedstrijdleider.

Aan het eind van de eerste speelsessie bleek dat Jagdies Harpal / Santosh Raghoenandan in vorm waren en de eerste goede stappen hebben gedaan om te proberen de titel binnen te halen. Zij hadden het niet slecht gedaan door bij deze sessie de hoogste score te halen met 124 punten en een gemiddelde score van 64,6%. De top was goed voor 8 punten en de nul voor 0 punt. De tweede hoogste score ging met 116 punten en 60,4% naar Piem Reiziger en Shiva Kalka. Daar zijn reguliere partner Piet Sonneveld uitlandig was en zijn gelegenheidspartner voor dit toernooi Ewald Muskiet niet beschikbaar was voor deze sessie viel de jonge Shiva Kalka succesvol in en heeft het goed gedaan.

De derde hoogste score was voor Stephen Harripersad en Bianca Jubitana met 111 punten en 57,8%. De vierde plaats was voor Mirjam Emanuels en Anand Poeran met 95 punten en 49,5%. De top vijf werd afgesloten door 2 paren met een gelijke score t.w. Ann Blufpand-Meyer / George Blufpand en Ramon Razab-Sekh / Ratan Kalka met 91 punten en 47,4%.

Echter is niks nog zeker, omdat er nog van alles kan gebeuren de komende week bij de tweede en laatste beslissende speelsessie. Het volgend week maandag wordt er weer 8 ronden van steeds 3 boards gespeeld (in totaal 16 ronden / 48 boards). Er wordt een dringend beroep gedaan dat een ieder op tijd aanwezig is, zodat men uiterlijk om kwart voor 8 ’s avonds (19.45 uur) kan beginnen. De uitslag en prijsuitreiking aan de winnaars volgt direct hierna.

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SMEsport.