De Surinaamse Bridge Bond (SBB) organiseerde voor zijn leden de Nationale Open Paren Bridge Kampioenschappen 2018 over twee speelsessies t.w. op maandag 9 en 16 juli 2018 in de speelruimte van de kantine van DSB.

Dit prestigieus toernooi is inmiddels succesvol afgelopen maandag jl. met de tweede speelsessie. Deze laatste spannende sessie werd wederom door alle 10 paren bezocht en er was er maar één invaller. Het geheel stond onder leiding van het bestuur en de heer Piem Reiziger fungerende als wedstrijdleider. In de arbitrage werd hij geassisteerd door George Blufpand.

Eerste speelsessie d.d. 9-7-2017: Winnaars Santosh Raghoenandan / Jagdies Harpal
De eerste speelsessie werd gewonnen door Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan met 124 punten en een gemiddelde score van 64,6%. De tweede plaats was voor Piem Reiziger en Shiva Kalka met 116 punten en een score van 60,4%. De derde plaats was voor Stephen Harripersad en Bianca Jubitana met 112 punten en een score van 58,3%. De vierde plaats was voor Anand Poeran en Mirjam Emanuels met 95 punten en 49,5%. De top vijf werd afgesloten door George Blufpand en Ann Blufpand-Meyer met 94 punten en 49%.

Tweede speelsessie d.d. 16-7-2017: Winnaars Ratan Kalka / Ramon Razab-Sekh
Er werd op deze avond dezelfde open parensessie gedraaid als de vorige week n.l. over 8 ronden van steeds 3 boards (in totaal 24 spellen). Over beide sessies werd er dus in totaal 48 boards over 16 ronden gespeeld. Ook deze laatste sessie verliep spannend en werd er verbeten strijd geleverd. Er was wederom voor snacks en drank gezorgd door de Bond. Na het spelen van de tweede sessie werd de uitslag hiervan direct bekend gemaakt.

Bij deze tweede sessie werd door Ratan Kalka / Ramon Razab-Sekh de hoogste score geboekt met 125 punten en 65,1%. De tweede plaats was wederom voor Piem Reiziger met nu als partner de befaamde Ewald Muskiet; Shiva Kalka kon i.v.m. zijn repweek op school niet meedoen. Ze behaalden een score van 108 punten en 56,3%. De derde plaats was voor Remie Wiratma en Manolitto Vasilda met 98 punten en 51%. De vierde plaats was voor Rinia Lieuw A Soe en Armand Karg met een score van 96 punten en 50%. De top vijf rangschikking werd afgesloten door Marion Hoeseni-Idu en Marciano Sastro met 94 punten en 49%.

Nieuwe SBB Open paren kampioen 2018
Door dit resultaat werden de vorige winnaars, Stephen Harripersad en Bianca Jubitana, onttroond van hun titel en de nieuwe kampioenen werden Piem Reiziger en Shiva Kalka/ Ewald Muskiet. Piem Reiziger won voorheen voor het laatst met Piet Sonneveld in 2015 het nationaal kampioenschap voor de open paren. De tweede plaats ging naar Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh. De derde plaats werd ingenomen door Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan. De vierde plaats door Bianca Jubitana en Stephen Harripersad. De top vijf werd gecompleteerd door Anand Poeran en Mirjam Emanuels. De prijs-uitreiking volgde direct hierna en de Bond feliciteert alle winnaars en bedankt de bridgers voor hun spontane participatie. Het volgend toernooi is de Vakantie bridgedrive 2018 welke in september a.s. wordt gehouden. Er wordt vanaf maandag a.s. weer normaal gespeeld te DSB.