PAHO overhandigt radiologische apparatuur aan Volksgezondheid

531

De Pan American Health Organization (PAHO) heeft radiologische meetapparatuur overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid. De overhandiging vond plaats op het ministerie van Volksgezondheid door de PAHO/WHO vertegenwoordiger dr. Yitades Gebre en de directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde, in het bij zijn van minister Elias en klinisch fysicus, Whitney Coulor van het Radiotherapeutisch centrum Suriname. Dit vond plaats op woensdag 18 juli 2018.

De apparaten zijn belangrijk voor kwaliteitscontrole metingen aan toestellen van de diagnostische radiologie. Met de gedoneerde meetapparaten kan een gedegen kwaliteitscontrole systeem opgezet worden waardoor storingen in de toestellen van de diagnostische radiologie vroegtijdig opgespoord en opgelost kunnen worden. Daarnaast worden de meetapparaten ook gebruikt voor kwaliteitsmetingen waardoor er een hogere kwaliteit van de radiologie dienstverlening verkregen wordt. Hierdoor wordt de kans op verkeerde diagnoses door slecht functionerende röntgentoestellen verkleind.

De volgende stap na de overhandiging is het trainen van personeel in gebruik van de meetapparatuur om metingen uit te voeren op de radiologie toestellen in hun instelling. De trainingen vinden plaats in de periode van 30 juli tot en met 4 augustus 2018. De training wordt ook gesponsord door de PAHO.