Minister Elias maakt kennis met de Surinaamse Tandheelkundige vereniging

327

De Surinaamse Tandheelkundige vereniging heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Dit bezoek vond plaats op woensdag 18 juli 2018 ten kantore van de minister. Bij dit bezoek waren aanwezig tandarts Nema Yazdani, secretaris van de Tandheelkundige vereniging, Desi Lachman Commissaris en Derrick Jessurun Commissaris.

Ook werd er een plan overhandigd aan de minister voor tandheelkundigen in de breedste zin voor Suriname, zodat we tot in de toekomst goed kunnen zorgen voor de gebitten” zegt Yazdani. In het plan zijn onder andere preventieve punten opgenomen voor tandheelkunde waaronder: Poets en fluoride spoelprogramma’s op alle scholen in Suriname om zodoende het aantal gebitgaatjes te verminderen.

Yazdani zegt verder dat wanneer het om tandheelkundig beleid gaat de vereniging bereid is waar nodig adviezen te geven aan het ministerie. Dit, gezien het feit dat tandheelkunde heel erg belangrijk is voor de zorg en de gezondheid van de mens. Yazdani zegt blij te zijn met het gesprek met de minister en hoopt dat er meerdere gespreken komen. Minister Elias gaf de leden te kennen blij te zijn met dit uitgebreid gesprek en dat hij het plan zeker zal doornemen. De bewindsman zal ook de directeur van Volksgezondheid dit laten doen.