De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft het nieuw bestuur van de Stichting ’s Lands Hospitaal geïnstalleerd. Deze officiële installatie vond plaats op het kabinet van de bewindsman op dinsdag 23 juli 2018. De zittingsperiode loopt vanaf 15 juli 2018 en is berekend voor een periode van twee jaren.

Tijdens de toespraak benadrukte de bewindsman dat er goede communicatie en een goede samenwerking moet zijn tussen de leden onderling en de directie van het ziekenhuis anderzijds. De nieuwbakken voorzitter, drs. Michel Blokland, gaf vervolgens aan dat het bestuur ervoor zal zorgen dat het ziekenhuis binnen het kader handelt van het overheidsbeleid, waarbij gesteld wordt dat gezondheidszorg voor eenieder toegankelijk moet zijn. “We zullen verder ook kijken hoe middels goede, maar ook beheersbare kosten topzorg te blijven leveren”, aldus Blokland.

Elias wenste de leden verder heel veel succes toe tijdens het uitoefenen van de nieuwe functie. De overige leden die zitting hebben in het bestuur zijn drs. Kwame Horne, mr. Justina Eduards, Nathalie Aalstein BSc. en Imro Edam.