Straatrover in been geschoten

744

De 34-jarige Haicey, W. is gisteravond, vrijdag 27 juli, aan de Celinastraat neergeschoten door een majoor van politie. Kort daarvoor had Haicey,samen met een andere man, in dezelfde straat een beroving gepleegd. Een 40-jarige man liep over de Celinastraat toen hij van achteren werd aangevallen door Haicey en zijn kompaan. Zij waren gemaskerd en gewapend met vuist vuurwapens. Met geweld hebben zij een halsketting, een bracelet en een geldbedrag van het slachtoffer weggenomen. Na hun criminele daad renden zij weg de Celinastraat op.

Een majoor van politie, die op enige afstand stond, was getuige van het strafbaar feit en kwam in aktie. Hij reed de vluchtende rovers met zijn auto achterna en toen hij dichtbij ze was sommeerde hij hun om te blijven staan. In plaats daarvan openden Haicey en zijn kompaan het vuur op de politieman. De majoor beantwoorde het vuur en schoot met zijn dienst vuistvuurwapen op deze criminelen. Bij die gelegenheid werd Haicey in zijn rechter bovenbeen geraakt en zeeg neer. Zijn Kompaan wist weg te komen door over een schutting te springen en weg te rennen.

Op Haicey is een vuist vuurwapen met scherpe patronen aangetroffen. De buit was bij zijn kompaan en is vooralsnog niet terug gevonden. Haicey is per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, alwaar hij voor medische behandeling is opgenomen. De auto van de politieambtenaar vertoont een aantal kogel inslagen.