Ceremoniёle oplevering Leiding 15 te Koewarasan

776

Het districtscommissariaat van Wanica Noord-West heeft in samenspraak met de plaatselijke bewoners, de Leiding 15 betegeld. De minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, die tijdens dit bijzonder moment als ere gast aanwezig was, vond dit initiatief zeer prijzenswaardig. De ceremonie van de oplevering vond plaats op vrijdag 27 juli 2018 en werd heel goed bezocht.

De bewindsman gaf desgevraagd aan dat dit een groot voorbeeld is voor de totale gemeenschap dat wij als volk van Suriname samen zaken kunnen realiseren. Bij dit project hebben de DC’s Sarwankoemar Ramai van Wanica Noord-West, Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost en Lakshminarain Doebay van Saramacca, onderling samengewerkt met de bestuursdiensten, dr- en rr-leden. Dit is ook een vorm van decentralisatie, waarbij men de ontwikkeling van hun woongebieden zelf ter hand kan nemen.

DC Ramai gaf aan dat er tijdens de hoorzittingen heel wat zaken naar voren zijn gebracht door de buurtbewoners van alle ressorten, waarbij ook deze. Het voorste gedeelte van Leiding 15 met een lengte van 105 meter was niet betegeld en verkeerde vaak in een erg onbegaanbare situatie. Er is enkele maanden geleden een onderhoud geweest met de buurtbewoners, waarna duidelijk werd dat zij bereid zijn om hun medewerking te verlenen. De DC’s waren erg onder de indruk van het initiatief van de plaatselijke bewoners en stelden toen voor om zowel machines als gereedschappen ter beschikking te stellen.

Onder de aanwezigen bevond zich ook parlementslid Keshopersad Gangaram Panday. Na het onthullen van een plakkaat, werd de ceremonie formeel afgesloten. Burgerparticipatie is van groot belang bij dit soort projecten. Dit is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het volk en de overheid.