Kapitein Matta blij met aanpak rijweg

686

De kapitein van Matta, Michel Karwofodi, is blij dat er gehoor is gegeven aan de oproep van de gemeenschap van het Inheemse dorp Matta. Op vrijdag 27 juli 2018 is de voorlopige rehabilitatie van de rijweg naar dit Inheemse dorp van start gegaan. Ongeveer 400 m³ steenslag wordt verwerkt op de wegstrekking van 5 kilometer. Deze voorlopige aanpak is om de weg begaanbaar te maken voor de periode tot de droge tijd in september.

Volgens het dorpshoofd heeft een slecht begaanbare weg invloed op het leerproces van de studenten die 04.00 uur in de ochtend al vanuit het dorp moeten vertrekken naar Paramaribo, om dan weer laat en vermoeid terug te keren. Ook de leerkrachtenbus komt laat aan in het dorp, om de leerlingen van de school aldaar te onderwijzen. De arts die 2 keer per maand het dorp aandoet heeft het dorp de laatste tijden niet bezocht vanwege de slechte staat van de weg.
De uitvoerder van het project, S. Main Transport NV, haalt het steenslag van N.V. Grassalco te Bronsweg. Er is een graafmachine ingezet om watersleuven te maken, waarna het steenslag wordt gedumpt. Een bulldozer en graider verwerken daarna het materiaal, waarna het wordt verdicht met een compacter. De opdrachtgever van het project is het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.