MyLab nu ook onder de Centrale Markt Paramaribo

480

Met het afschieten van de pagara is de MyLab onder de Centrale Markt Paramaribo een feit. Met de opening van dit prikpunt tracht de marktmeester en zijn bestuur niet alleen de Surinaamse gemeenschap in het algemeen tegemoet te komen, maar meer nog de marktventers in het bijzonder. Dit vond plaats op woensdag 1 augustus 2018.

Het MyLab prikpunt is gekomen nadat het de marktmeester, John Lecton, ter ore kwam dat er marktventers zijn met een bloeddruk van boven de 200 en een bloedsuikergehalte van 30. “De venters zijn elke dag vanaf 3 uur ’s morgens en soms tot 5u in de middag onder de markt, alleen om hun waar aan de man te brengen. De tijd om naar de arts te gaan of om hun gezondheid te laten onderzoeken hebben zij niet. Met de komst van dit prikpunt hopen wij dat dit tot het verleden zal gaan behoren”, geeft marktmeester Lecton aan. Het lab is te bereiken via de hoofdpoort bij de dr. Sophie Redmonstraat. Het ligt in de bedoeling om binnenkort ook filialen van de verschillende nutsbedrijven en een CBB-kantoor te hebben onder de markt.