Minister Gopal waardeert Jongeren Cultureel Uitwisselingsfestival

364

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft het directoraat Cultuur een hart onder de riem gestoken bij de opening van het Jongeren Cultureel Uitwisselingsfestival. De minister sprak donderdagochtend de hoop uit dat dit festival mag bijdragen tot cultureel bewustzijn op jonge leeftijd en dat het directoraat mag rekenen op de volledige ondersteuning vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Minister Gopal is ingenomen met het feit dat jongeren centraal staan bij nationale vraagstukken die van invloed zijn op hun eigen ontwikkeling. Volgens de bewindsvrouw kan het aanleren van culturele competenties aan kinderen en jongeren bijdragen tot persoonlijke, maatschappelijke en sociale ontwikkeling. Deze kunnen ingezet worden in hun verdere leven of loopbaan. Daarom riep de minister de aanwezige jongeren op om zoveel mogelijk van elkaar te leren en de verkregen informatie weer te delen met vrienden en familie.

Het Jongeren Cultureel Uitwisselingsfestival is een initiatief van het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en is voor de eerste keer georganiseerd. Het festival, welke in de Palmentuin wordt gehouden duurt 2 dagen. Gedurende dit festival worden diverse scholen uitgenodigd waarbij de leerlingen kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van cultuur zoals zang, dans, drama en demonstratie sporten.