Vice president Adhin decoreert 47 burgers voor bijdrage aan de samenleving

405

Vice president, Ashwin Adhin heeft 47 burgers gedecoreerd voor hun bijdrage aan het dienen en verder ontwikkelen van de samenleving. De plechtigheid vond op dinsdag 7 augustus plaats in het kader van de herdenking van 128 jaar Javaanse Immigratie en de viering van de Dag der Inheemsen. De hoogste onderscheiding, Groot Officier in de ere orde van de Palm, ging naar Soewarto Moestadja die in het dagelijks leven het ambt van minister bekleed.

Minister Moestadja geeft leiding aan het ministerie van Arbeid. Vice president Adhin noemde de bewindsman niet alleen een superminister maar een persoon vol geduld en diplomatie wat vooral te merken was aan zijn optreden in De Nationale Assemblee. Hij is de nestor onder de ministers en heeft de afgelopen periode een grote bijdrage geleverd aan regeringen. De VP weet niet of er gelet op de ervaring een vervanger is voor de minister op dit niveau. De Vice President sprak ook alle aanwezigen toe en feliciteerde hen voor hun geleverde bijdrage aan de gemeenschap. Het is volgens de bewindsman de plicht van de regering om de bijdrage van deze landgenoten te erkennen.

De artiesten Eddy Assan en Aida Amatstam zeggen in een interview met het NII, dat ze zich bijzonder vereerd voelen door de waardering. Dit hadden zij niet verwacht. Beiden staan er niet bij stil dat zij een enorme positieve invloed hebben uitgeoefend op de Surinaamse muziek liefhebbers. Het moet nog tot je doordringen, zeggen de trotse artiesten. Zij roepen de samenleving op om 9 augustus te gedenken en op gepaste wijze te vieren. Ook Steven Mangal had niet verwacht in aanmerking te komen voor een onderscheiding van staatswege. Hij omschreef de decoratie als een bijzonder moment in zijn leven. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt op het sociale vlak te weten onder de jongeren en de zieke mens. Mangal riep de samenleving op te realiseren dat alle bevolkinggsroepen één natie vormen.

Het aantal onderscheidingen zien er alsvolgt uit; Eremedaille in Goud verbonden aan de Ere orde van de Palm (16), Ridder in de Ere Orde van de Palm (21), Officier in de Ere Orde van de Palm (8), Commandeur in de Ere Orde van de Palm (1) en Groot Officier in de Ere Orde van de Palm (1).