Boskamp beschikt over schoon drinkwater

500

Het vissersdorp Boskamp in het district Saramacca heeft nu de beschikking over de gezond en schoon drinkwater. Op vrijdag 10 augustus vond in aanwezigheid van president Desiré Bouterse de officiële ingebruikname van een tapkraan plaats. Met de aanleg van de 35 kilometer lange leiding vanuit Calcutta zullen ruim 500 huishoudens voorzien worden van gezond drinkwater.

President Bouterse bedankte in zijn felicitatie boodschap de directie van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) voor de inzet die gepleegd is om dit project te kunnen realiseren. Zeker gelet op de financiële situatie waarmee het land te kampen heeft, stelde het staatshoofd in zijn toespraak. Hij prees de inventiviteit van de directie en staf van het waterleidingbedrijf voor het kunnen vinden van de nodige middelen om de werkzaamheden uit te voeren. Jullie verrichten wonderen, zei hij. De president stelde de medewerkers van de SWM als voorbeeld van hard werken voor de rest van het arbeiderskorps. Het staatshoofd zegt te weten hoe zwaar het werk is en wat de werkers allemaal dag en nacht moeten trotseren. President Bouterse zegt overal in het land te zijn om te kijken waar problemen aangepakt kunnen worden. Vooral gebieden waar er geproduceerd wordt liggen het staatshoofd nauw aan het hart. Boskamp is zo een plek waar er hard gewerkt wordt door de plaatselijke bewoners. De president bedankte de gemeenschap dat ze het geduld jarenlang heeft opgebracht en nu eindelijk kan genieten van gezond drinkwater. De kraan werd officieel opengedraaid door enkele jongeren van het gebied. President Bouterse vroeg de aanwezigen de jeugd te leren van het land te houden, gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling daarvan en goed om te gaan met de rijkdommen van de natuur.