OWT&C houdt openbare aanbesteding vuilophaal

364

De afdeling vuilophaal en verwerkingsdienst van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie hield in de vergaderzaal van het departement een inlichtingendag. Deze dag werd georganiseerd voor aannemers die het vuilophaal werk doen. Volgens het hoofd van de afdeling Claudia Maatsen, was het doel om de aannemers in te lichten over een aanbesteding die vrijdag 20 juli aanstaande zal plaats vinden. In het verlengde daarvan zijn de aanwezige aannemers ook ingelicht over de wijze van vuilophaal en verwerking in Suriname.

Claudia Maatsen geeft aan dat er voor de vuilophaal een nieuw bestek is. Bij de meeting is het nieuw bestek gepresenteerd aan de aannemers. Voor wat het nieuw bestek betreft is er in vergelijking met het oude niet veel veranderd. Enkele wijzigingen zijn de prijswijzigingen. In het verleden kregen de aannemers voor het ophalen van vuil allemaal het zelfde geld te ontvangen. Daarbij maakte het niet uit hoeveel kilometers afgelegd moest worden op de route en hoeveel huishoudens de route telde. Dat is veranderd en gaat in nadat de volgende overeenkomsten zijn getekend.

De aanbesteding vindt op vrijdag 20 juli plaats en geïnterneerde aannemers moeten zich om 11 uur in de aanbestedingsruimte van het departement aan de Jagernath Lachmonstraat aanmelden. Gelet op de procedure na de aanmelding, kunnen de aannemers binnen een week vernemen als ze in aanmerking zijn gekomen.