Reis president Desiré Delano Bouterse uitgesteld

996

Het eerder aangekondigd bezoek van de president van de Republiek Suriname, ZE Desiré Delano Bouterse, aan de Republiek van Cuba op maandag 13 augustus 2018 is vanwege onvoorziene omstandigheden uitgesteld. Het staatshoofd zal aankomende woensdag 15 augustus 2018 afreizen. Zoals eerder vermeld zal de president op Cuba een medische ingreep ondergaan.

Het staatshoofd spreekt zijn erkentelijkheid uit voor de vele goede wensen, attentie en ondersteuning bij de inspanningen van de afgelopen periode. In dit kader noemt hij de inzet om de viering van de Javaanse immigratie, inheemse dag en de beëdiging en installatie van de Granman van de Saramaccaners succesvol af te ronden. De president is bijzonder gesteld op de handreiking van de Granman naar de andere groepen. Als regeringsleider juicht hij deze stap enorm toe en verzekert dat de regering elke handeling die de vrede zal doen terugkeren zal ondersteunen.