Telesur Nationaal Breedband Project voor hogere bandbreedtes

562

Op de hoek van de Henry J. Benjaminstraat en Wilhelminastraat staat een van de Multi Services Access Node (M-SAN) kasten van het telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur. Telesur is in juni vorig jaar gestart met het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP). Dit project houdt in dat klanten van het oude kopernetwerk worden gemigreerd op het glasvezelnetwerk en wordt er op deze manier gewerkt aan het leveren van hogere bandbreedtes.

De huidige internetverbinding is niet meer toereikend voor de grotere files die binnen komen. In totaal zal er 260 km aan glasvezelkabel worden aangelegd en zijn er ongeveer 240 extra M-SAN fundaties en kasten geplaatst.  Landelijk zijn dat 253 kasten en is er haast iedere dag een wijk die gemigreerd wordt. In de wijken waar er geen aansluitmogelijkheden zijn wordt er meteen glasvezel geplaatst. Jennis Asraf, manager corporate communication, geeft in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat Telesur met innovatie bezig zal blijven. De internationale ontwikkelingen houdt het bedrijf zeker bij. ” Wij willen er zeker voor zorgen dat Suriname de aansluiting op de rest van de wereld kan doen”, sprak Asraf. Verder doet zij een beroep op de weggebruikers om voorzichtig en alert te zijn in het verkeer en ervoor te waken geen elektriciteitsmasten omver te rijden. Dit vanwege het feit dat de kabels van Telesur langs de masten van de N.V Energie Bedrijven Suriname (EBS) lopen. Ook is het vaker voorgekomen dat aannemers de kabels van het telecommunicatiebedrijf beschadigen tijdens graafwerkzaamheden.