De 54-jarige fietser Edmund Creebsburg is in de avond van donderdag 23 augustus overleden na te zijn aangereden door een vrachtwagen. Deze aanrijding vond plaats aan de Cocobiacoweg.

Bij aankomst van de politie op de locatie, werd de fietser op het wegdek aangetroffen. Bij aankomst van het ambulance personeel werd geconstateerd dat het slachtoffer geen teken meer van leven vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het voorlopig onderzoek heeft naar voren gebracht, dat Edmund op zijn rijwiel over de Cocobiacoweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Arowrotlaan gaande in die van de Langatabikiestraat. Hij moet toen van achteren zijn aangereden door de vrachtwagen. De vrachtwagen bestuurder is na de aanrijding doorgereden.

Het ontzielde lichaam van de heer Creebsburg is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van deze fietser staat de verkeersbarometer landelijk op 45.

Informatie vanuit de gemeenschap met betrekking tot de vrachtwagen bestuurder kan worden door gespeeld aan de gratis tip lijn 179, de Centrale Meldkamer 115 of de politie van Uitvlugt op de telefoonnummers 464444 of 498573.