Cubaanse President brengt bezoek aan president Bouterse

603

President Z.E. Desiré Delano Bouterse heeft  in het militair ziekenhuis Cimeq te Havanna, hoog bezoek ontvangen van de Cubaanse President Z.E. Miquel Diaz Canel.  De Cubaanse President wenste het Surinaams staatshoofd een spoedig herstel toe en gaf de garantie dat Cuba garant staat om waar nodig in te komen bij het verder herstelproces van president Bouterse.

Ook de verdere verdieping van de relatie Suriname-Cuba kwam kort aan de orde. President Bouterse gaf aan het bezoek van zijn Cubaanse ambtgenoot bijzonder op prijs te stellen en bedankte de Cubaanse regering en het volk voor de ondersteuning en gastvrijheid. Bij het bezoek van de Cubaanse president op donderdag 23 augustus 2018 was ook de minister van buitenlandse zaken Bruno Rodriguez Parrilla alsook ambassadeur Ike Antonius aanwezig. President Bouterse is op Cuba herstellende van een medische ingreep die succesvol is uitgevoerd. Na het volledig herstel zal de president samen met de first lady Ingrid Bouterse Waldring afreizen naar Suriname. Dit meldt de directeur van het Nationaal Informatie Instituut.