De politie van het gewest Para, het district commissariaat van Para en het Surinaams Nationaal Leger hebben de handen in elkaar geslagen om de veiligheid in het district Para te verhogen.

Het commissariaat heeft een dienstvoertuig ter beschikking gesteld waarin politieambtenaren een militair en een bestuursambtenaar van Para surveilleren. Deze surveillance houdt onder andere in dat vakantie en/ of ontspanningsoorden worden aangedaan om erop toe te zien dat de veiligheidsmaatregelen, zoals in de vergunningswaarden zijn opgenomen, worden nageleefd.

Waar nodig zal ook opgetreden worden tegen verkeersdeelnemers die gebruik maken van de openbare wegen die leiden naar en van de oorden. Deze surveillance is op woensdag 22 augustus van start gegaan.

Er is ook een verhoogde surveillance op het water. De politie van Paranam en de collega’s van de afdeling Maritiem van de politie surveilleren in het weekeinde op de Suriname rivier om ervoor te zorgen dat men zich op het water correct gedraagt ter voorkoming van ongelukken.

Er zijn namelijk heel wat ontspanningsoorden in het district Para die grenzen aan de Suriname rivier. In het weekeinde vooral heb je veel personen in pleziervaartuigen op de rivier dichtbij die ontspanningsoorden.