Eerste Ballonvaart in Suriname succesvol verlopen

3711

De eerste ballonvaart, welke op zaterdag 1 september 2018 vanuit het Onafhankelijksplein door de ballonvaart piloot Andrew Parker is uitgvoerd, is succesvol verlopen. Deze activiteit wordt in het kader van de Think Tourism campagne, welke op 15 augustus 2018 door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme is gelanceerd, uitgevoerd.

Andrew Parker, die zelf afkomstig is uit Nieuw Zeeland, vertoeft momenteel in Suriname om twee vaarten uit te voeren met name in Paramaribo en Nickerie. Hij maakt zijn droom waarheid door in een luchtballon een wereldreis te maken door 100 landen. Suriname is het 78 ste land dat hij aandoet. Op zaterdag 1 september 2018 gaf hij vanuit het Onafhankelijkheidsplein een demovaart, waarna hij in het gebied van Leiding succesvol neerstreek.

Op donderdag 6 september 2018 is er een 2e demovaart gepland en wel in het district Nickerie. Met het Flying High for Kids wereldballonproject, die Parker in 2013 startte, wil hij kinderen over de hele wereld laten zien, dat dromen uitkomen als je ervoor gaat,want ballonpiloot worden was zijn droom