OWT&C oefent controle uit op particuliere lijnbussen

395

De afdeling buscontrole van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is in deze periode heel druk. Buscontroleur Glenn Kalidien zegt dat de afdeling samen met de politie controle uitoefent op de particuliere bussen.

Het is gebleken dat enkelen hun busvergunningsvoorwaarden niet naleven. Men rijdt onder andere met een kopie beschikking in plaats van een originele. In het verlengde daarvan zijn er ook buschauffeurs die zich schuldig maken om met een ongeldige chaffeurskaart te rijden.

Kalidien benadrukt dat al de vergunningsvoorschriften nageleefd moeten worden om erger te voorkomen. In het verlengde daarvan wordt er een beroep op de bushouders en chauffeurs gedaan dat ze zich aan al de voorschriften houden. De controle heeft reeds aan de Indira Ghandiweg, Latourweg en de Coesewijnestraat plaats gehad. Het ligt in de bedoeling dat andere bustrajecten ook aangedaan zullen worden.