De heer Andrew Parker, ballonvaart piloot uit Nieuw Zeeland, bezocht in het kader van zijn Flying high for kids ook het district Nickerie. Voor deze gelegenheid waren onder andere uitgenodigd kinderen van de tehuizen Gaitrie en Opendoor. Vele kinderen mochten met de piloot, die zijn kinderdroom beleeft, in de ballon om het opstijgen te ervaren.

Dit gebaar van de heer Parker werd heel goed ontvangen bij de kinderen. Hierna hebben ze tekeningen gemaakt die door de heer parker worden meegenomen om aan kinderen in anderen landen die hij nog zal bezoeken te geven. Ze kregen ook tekeningen van hem van kinderen uit landen die hij eerder heeft bezocht. Er werden door minister Stephen Tsang, directeur Reina Raveles van het Ministerie en de heer Parker ballen gesigneerd en overhandigd aan de tehuizen.

De boodschap hierachter aan de kinderen is dat ze niet bang moeten zijn om groot te dromen, want het leven is vol mogelijkheden. Onder de vele aanwezigen bevonden zich ook de jeugdparlementariërs Mohamad Abdul en Stefana Amatsairoon.