CBB organiseert workshop voor BvB ambtenaren

421

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) met name de afdeling Paspoorten, organiseert in het ASV-gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken een workshop met als thema ”Change is now”, op weg naar het efficient oplossen van de problemen van paspoortaanvragen. De ambtenaren van de veertien (14) Bureau’s voor Burgerzaken (BvB) van de districten Paramaribo, Wanica en Para, die belast zijn met de opname van paspoortaanvragen en de verwerking/ afhandeling van de probleemgevallen zullen hieraan deelnemen. De workshop start op vrijdag 07 september 2018.

“Deze workshop heeft tot doel het efficient en effectief oplossen van de problemen die kleven aan paspoortaanvragen”, zegt Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling paspoorten. Van de honderden paspoortaanvragen die dagelijks de afdeling binnenkomen zijn dertig tot veertig procent probleemgevallen. Het zij een fout in de geboortenakte of het ontbreken van vereiste documenten bij het aanvragen van een verloren- of beschadigde- en gestolen paspoort.

Uniformiteit

“In het verleden waren de ambtenaren van de verschillende BvB’s middels een presentatie getraind, maar het blijkt dat dit niet voldoende is”, zegt Bodeutsch. De ambtenaren van de BvB’s zullen bij deze workshop actiever bezig zijn, de meest voorkomende probleemgevallen zijn in cassusen opgebouwd, waarbij de groepen de aanpak zullen presenteren, uiteindelijk zal dit alles resulteren dat er een uniformiteit komt bij het oplossen van deze onvolkomenheden