Medewerker van het commissariaat Boven – Suriname omgekomen

373

Een medewerker van bestuursressort Boven – Suriname in het district Sipaliwini is op tragische wijze omgekomen. Het ongeluk vond plaats op zaterdag, 08 september 2018 te Langu. Hij is op zondag 09 september 2018 begraven. Volgens traditie moest de begrafenis op de plaats des onheil geschieden, maar hij hing een andere geloof, waardoor het lijk naar het dorp is gebracht. Het gaat bij deze om de heer Sylvester Pansa, geboren op 02 maart 1971. Hij trad in het jaar 2005 in dienst als timmerman bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling, bestuursressort Boven – Suriname.

Pansa was samen met zijn gezin, voor het open kappen van zijn kostgrond. Tijdens werkzaamheden met zijn kettingzaag kwam deze op gegeven moment vast te zitten, hij wou de kettingzaag niet laten, met het noodlot als gevolg. De boom kreeg een barst en viel zo op Pansa. Hij moest onder de boom worden getrokken, die op hem was gevallen. Hij was opslag dood.

De districtscommissaris mevrouw Ivonne Pinas condoleert de nabestaande en wenst ze sterkte toe. Het is een zware verlies voor de dienst, maar vooral voor zijn gezin en familie.