Medewerker OWT&C licht gewond tijdens bestrijdingswerkzaamheden van bijen

358

Een medewerker van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), raakte licht gewond toen hij aan de bestrijdingsdienst van de brandweer aanwijzingen deed, voor de bestrijding van bijen op het terrein van het ministerie. Dit gebeurde op maandag 10 september 2018.

Voor het bestrijden van de bijen was het nodig een stellage te verplaatsen en hielp deze medewerker de brandweerlieden met het verplaatsen. Tijdens de verplaatsing kwam de stellage ongelukkigerwijs tegen een stroomkabel van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) die dwars boven het terrein van OWT&C loopt. De medewerker voelde op dat moment stroomschokken en viel op de grond. De brandweerlieden schoten hem te hulp en schakelden de politie en ambulance in, die snel ter plaatse waren. De medewerker die aanspreekbaar was, werd voor medische behandeling vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De EBS die inmiddels was ingeschakeld, schakelde de stroomtoevoer uit en verwijderde de stellage. De medewerker verkeert buiten levensgevaar en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De bijenbestrijdingsdienst vervolgde de werkzaamheden op dinsdag 11 september 2018.