SVB en SISO verzorgen A en C cursus

388

Om de kwaliteit van ons voetbal te verbeteren is de FIFA reeds enkele jaren bezig met een proces van licensiering. Ook de CONCACAF ziet streng toe dat de lidbonden het voetbal in hun land drastisch hervormen.

Zo moeten de clubs van de 1e en de 2e Divisie van de SVB voldoen aan de licentievoorwaarde om deel te nemen aan de competitie. Een belangrijke voorwaarde is dat de hoofdcoach in de 1e Divisie in het bezit moet zijn van een A diploma.

De SVB en SISO starten in de maand Oktober 2018 met een A cursus voor voetbalcoaches. Trainers die reeds in het bezit zijn van een B diploma kunnen zich nu al inschrijven.

De behoefte aan gekwalificeerde coaches is bijzonder groot. Daarom zal ook in de maand Oktober begonnen worden met een C voetbal cursus in Paramaribo. Deze cursus voor beginnende coaches zal vier maanden duren.

De cursisten zullen naast theorie en praktijk voetbal ook onderricht worden in Spelregelkennis, Reglementskennis, Leidinggeven en Sportgezondheidskunde.
Het “Geven van Voetbal Trainingen” staat evenwel centraal. Aan het eind van de cursus ontvangen de geslaagden het diploma: Coach trainer C

Belangstellenden voor zowel de A als de C cursus kunnen zich tot en met 20 Oktober as inschrijven op het Bondskantoor van de SVB en het Buro van SISO in de A. Nesty sporthal.

Surinaamse Voetbal Bond

Bron: SME Sport