18-jarige ingesloten voor seksueel misbruik 16-jarige, kompanen voortvluchtig

320

Een mevrouw deed op zondag 16 september aangifte op het politiebureau van het ressort Uitvlugt. Volgens verklaring van de aangeefster is haar 16-jarig nichtje S.W. op diezelfde dag door enkele jongens seksueel misbruikt. Naar haar zeggen vertoeft haar nichtje S.W. nauwelijks drie maanden in Suriname en besloot een middag wandeling te maken in de buurt. Tijdens haar wandeling werd zij door de jongens benaderd die haar op een bepaald moment naar een in aanbouw zijnde woning brachten. Op die plek is S.W. seksueel misbruikt. Een van de verdachten is de 18-jarige P.R. die bekend is bij het slachtoffer.

P.R. werd door zijn ouders naar het politiebureau gebracht toen zij begrepen dat hij één van de verdachten was. Na overleg met het Openbaar Ministerie is P.R. in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompanen wordt gewerkt.