“I am happy!”, zo reageert districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa, na het onthullen van het ‘I ❤Brokopondo’ kunstwerk. Samen met de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, de ambassadeur van Brazilië in Suriname, Laudemar Aguiar, en andere betrokkenen onthulde de burgermoeder op zondag 23 september 2018 dit kunstproduct. Dc Pansa heeft het project “I love Brokopondo” ontwikkeld als eye-catching districtsverfraaiing en om de toerismesector een boost te geven.

Volgens de dc is toerisme een van de vijf sectoren die Suriname verder op weg moet helpen naar duurzame ontwikkeling en in dat kader is dit project uitgevoerd. Zij heeft het project besproken met Jerry Finisie, Sustainability Manager van Rosebel Gold Mines NV. Hij vond het project prima en heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd. Het project is volledig gefinancierd door Rosebel Gold Mines NV. Makamboa en NV Grassalco hebben ook hun bijdrage geleverd tot het realiseren van deze blikvanger.

Na de onthulling kregen de dc en haar team hoog bezoek van de ministers van Buitenlandse Zaken van China  de heer Wang Yi en van Suriname mevr. Pollack-Beighle. Zij waren onderweg naar de Johan Adolf Pengel Luchthaven om de Chinese minister af te zetten.

Het ‘I ❤ Brokopondo’ kunstwerk staat aan de Afobakkaweg ter hoogte van mast 82 en is geverfd in de kleuren van de Surinaamse vlag.