Verhoging van tarieven SWM gaat niet door

355

De aangekondigde verhoging van de tarieven van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) gaat voorlopig niet door. “Wij hebben hierover verder nagedacht en zijn weer het een en ander nagegaan en op basis daarvan hebben wij de regering gevraagd om in ieder geval voor dit jaar geen verhoging van tarieven meer in te voeren, zoals eerder was gepland. Wij gaan voorlopig nog op dezelfde voet verder en zullen misschien volgend jaar erop terug komen”, zegt SWM directeur Marlon Oosterling.

Oosterling vertelt dat de SWM al drie jaren geen tarieven meer heeft verhoogd en het voor het bedrijf misschien wel noodzakelijk is om nu te gaan denken aan aanpassingen van tarieven. “Wij hebben de afgelopen jaren bezuinigd en hebben een zodanig beleid gevoerd, waardoor de SWM zo efficiënt mogelijk heeft kunnen draaien. SWM heeft de extra middelen wel nodig, maar wij willen het volk ook niet zomaar verder onnodig belasten met extra uitgaven, dus hebben wij ons best gedaan om de mensen tegemoet te komen. Wij gaan daarom voorlopig de verhogingen aanhouden en volgend jaar de voorgestelde verhogingen verder bekijken”, zegt Oosterling. De directeur doet wel een beroep op de mensen om hun penningen en rekeningen bij de SWM op tijd te blijven betalen, zodat de SWM dan ook niet genoodzaakt is om te gaan verhogen.

De krant sprak de directeur verder ook over de recente projecten die op Paramaribo- noord door de SWM zijn uitgevoerd. “Aan de RW Thurkowstraat hebben wij de afgelopen week een deel van de weg opengebroken, omdat het bleek dat daar een asbest buis van de waterleiding verstopt was geraakt en als deze zou knakken zouden wij veel schade lijden. Wij hebben daarom besloten om de buis meteen te vernieuwen en vanaf de komende week zullen de SWM buizen, die ook van asbest zijn, aan de Antondragtenweg tussen de Mahonylaan en Leonsberg ook vervangen worden”, verteld de directeur.