President Bouterse neemt juridische stappen tegen Suriname Herald

305

De president van de Republiek Suriname Z. E. Desiré Delano Bouterse, heeft in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) laten weten een zaak aanhangig te maken tegen de nieuws site Suriname Herald. Dit besluit heeft het staatshoofd genomen nadat er eerder deze week door deze nieuws site een vals bericht werd gelanceerd, als zou de president wederom voor medische redenen naar Cuba zijn vertrokken.

President Bouterse betreurt de valse berichtgeving, die voor veel onrust gezorgd heeft. “Er worden tegenwoordig heel veel fake berichten gelanceerd, maar ik denk dat wij meer respect moeten hebben voor de president van het land”, sprak het staatshoofd. Suriname heeft volgens de president een hele goede naam voor wat betreft de journalistiek. Daarom stelt de president het op prijs, dat de andere media hun afkeuring hebben uitgesproken over de onjuiste berichtgeving van Suriname Herald. “Indien er fouten zijn, moet men die toegeven op basis van hun verantwoordelijkheid.”, aldus de president. Gelet op het feit dat Suriname Herald blijft persisteren, zal de zaak worden voorgelegd aan de groene tafel.