First lady doneert aan personen en instanties

180

Met de middelen die de first lady, Ingrid Bouterse-Waldring gedoneerd krijgt van donateurs probeert zij op haar beurt op de noden van behoeftigen in te spelen. Op vrijdag 28 september 2018 was dit wederom het geval. Een groep personen en instanties kreeg allerhande spullen geschonken.

Onder de genodigden waren onder ander Salome Baptiste die de zorg over haar 4jarige kleindochter, Juraisa Pique heeft. Kindje Pique is onder behandeling van een kinderarts voor ernstig nierfalen. Grootmoeder Baptiste kreeg srd1500 gedoneerd van de presidentsvrouw voor gemaakte medische kosten, pampers, appelsap en wipes. Ook Silvie Campagne van Huize Gerhardina/Johanna Campagne kreeg opnieuw een geldbedrag groot srd 5730 geschonken. De first lady had eerder dit jaar reeds voor 6 maanden de kosten voor het dagelijks brood ten behoeve van de pupillen van het tehuis voor haar rekening genomen. Met deze donatie neemt de first lady nog eens de kosten op zich voor de broodvoorziening voor de komende zes maanden. De St. Theresiaschool te Moengo kreeg srd 3500 gedoneerd voor het ledigen van de septictank. De school komt zelf in met srd 1500.

Dagelijks ontvangt het bureau van de first lady brieven en verzoeken om hulp, het bureau benadrukt daarom bij iedere donatie wederom dat alle brieven met dezelfde egards worden behandeld. Afhankelijk van donateurs en wanneer die doneren worden er iedere maand weer wat sociaal zwakkeren blij gemaakt.