Bevorderingsceremonie (Hoofd)officieren en manschappen Douane 2018

383

Hoofdofficieren, officieren en manschappen van de Douane zijn onlangs  bevorderd.  De bevorderingsceremonie vond op donderdag 27 september 2018 plaats, in de Congreshal. Tijdens deze ceremonie zijn er toespraken gehouden door het Hoofd van de Dienst, de Bondsvoorzitter, de Waarnemend Directeur Belastingen en de minister.

Minister Hoefdraad gaf aan dat er kritisch gekeken moet worden naar de rol van de douane. Het is een enorme uitdaging om deze dienst te transformeren. Er wordt daarom verzocht om open te staan voor verandering.

In zijn toespraak gaf de coördinator van het managementteam de heer August van Lobbrecht aan, dat de missie en visie de identiteit van de ambtenaren is, welke als inspiratiebron moet dienen. De bevordering houdt volgens hem meer in, dan het verkrijgen van een hogere rang. Hiermee komen er ook meer verantwoordelijkheden. “Wij zijn het ministerie dankbaar voor het beschikbaar stellen van opleidingen om het werk steeds naar behoren te kunnen doen. Het is een organisatie waar carrière ontwikkeling gewaarborgd is”, aldus August van Lobbrecht.

Douane Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt benadrukte dat deze bevorderingsceremonie een mijlpaal is. Dit, omdat er voor het eerst zo een grote groep officieren gehuldigd is. Er heerst volgens haar veel ontevredenheid bij de ambtenaren, omdat er geen doorgroeimogelijkheid bestaat voor douane ambtenaren. De bond staat te allen tijde open voor samenwerking met het managementteam. “Gezamenlijk moeten wij de schouders onder het werk zetten”, aldus de bondsvoorzitter. Verder dankte zij de gepensioneerden voor hun enorme inzet voor de dienst. Ook bedankte zij de Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, omdat hij een open oor heeft voor de bond en niet zomaar toezeggingen doet. Hij is een man van woord. Het is ook een mijlpaal dat er drie vrouwen tot hoofdverificateur zijn bevorderd. Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt zei tot slot dat de douaneambtenaren de eenheidsgedachte in mind moeten houden. ‘Eenheid maakt macht’.

Verder gaf Joan Makhanlal-Veldhuizen aan, dat als iemand geslaagd is er gelijk een bevordering in orde moet worden gemaakt. Het is volgens haar prachtig om te zien dat mensen hun opleidingen succesvol afronden.

Na de toespraken werden 6 adjunct-inspecteurs, 15 hoofdverificateurs, 33 verificateurs 2e klasse, 13 commies 2e klasse en 17 commies 1e klasse werden de epauletten opgespeld.

Op deze avond zijn ook nog 4 gepensioneerden van de douane gehuldigd. Het gaat om gepensioneerden die respectievelijk 38 om 39 dienstjaren hebben.