Bazo kaarten verstrekt in Wageningen

703

De bewoners van Wageningen zijn voorzien van Basiszorg(bazo) kaarten. Dit gebeurde op woensdag 17 oktober 2018. President Bouterse die ook aanwezig was tijdens dit bijzonder moment, benadrukte dat de zorg voor iedereen bereikbaar moet zijn.

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias is van mening dat de zaken vlot gedaan moeten worden voor de gemeenschap. Ook drukte de bewindsman de bewoners op het hart om niet te wachten op het laatste moment voor het verlengen van hun kaart. De bazokaart mag al dertig dagen voordat het vervalt, verlengd worden. “Er komen in totaal 25 printmachines van Drie Tabbetje tot Apoera tot Albina. Dan zullen de lange wachttijden tot het verleden behoren”, sprak minister Elias.

Elke maand wordt er tijd noch moeite gespaard om te investeren in de gezondheidszorg, zodat iedere burger zorgeloos gebruik kan maken van de aangeboden diensten. “Ik wil dat men begrijpt wat de regering allemaal doet om de gezondheidszorg te garanderen voor de samenleving”. Dit zei de directeur van het Staatsziekenfonds (SZF) tijdens de verstrekking van basiszorgkaarten aan de gemeenschap aldaar. Men kan rechtstreeks naar het BZV kantoor in Wageningen komen, om hun SZF- kaart in ontvangst te nemen. “We zullen in de toekomst ook SZF-diensten hier aanbieden en een filiaal openen voor de bewoners van Wageningen. Alles dat in de stad op het hoofdkantoor kan, zal hier ook mogelijk zijn”, aldus de directeur van het SZF.